Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Αρβανίτικη παράδοση και κοσμοσυρροή στην Λιτάνευση των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων

Με λαμπρές τιμές κι άρωμα Αρβανίτικης Παράδοσης τελέστηκε η Περιφορά της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Στην επίσημη Δοξολογία συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι Αρχιερείς, μεγάλος αριθμός ιερέων από όλες τις ενορίες του τόπου και πλήθος πιστών.

Την εικόνα περιστοίχισαν χαρίζοντας μοναδικές νότες παράδοσης οι Γριζοφόρες και οι άντρες με τις χαρακτηριστικές γκρι πουκαμίσες τους, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “Γρίζα”.

Προπομπός της Λιτάνευσης στους δρόμους της πόλης τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Την εικόνα ακολούθησαν ο Υφυπουργός εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιάννης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης χωρικού σχεδιασμού και πολεοδομικών εφαρμογών Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Γιώργος Μαρπίνης, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων Φυλής, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του τόπου και πολύς κόσμος.

Χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου