Το γράμμα των καθηγητών προς τους γονείς των μαθητών


1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. 1. Φυσικά και μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27 η 30 μαθητές ανά τμήμα. Δεν είναι λιγότεροι οι μαθητές στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά σχολεία και ας μη ξεχνάμε της αλησμόνητες στιγμές που έχουν ζήσει οι παλαιότερες γενιές με 40 μαθητές και άνω σε τμήμα. Τότε όμως, η αγάπη των εκπαιδευτικών για την δουλειά τους ήταν αυτή που τους έμαθε γράμματα.
    2. Ποιον δάσκαλο και πιο ΕΠΑΛ. Αυτό το οποίο δεν δούλεψε ποτέ; Δεν παρείχε ποτέ πρακτική γνώση στους μαθητές και που ποτέ καμιά συνδικαλιστική οργάνωση δεν είχε κατεβάσει τους καθηγητές σε απεργία και να ζητά την λειτουργία τους με αντικειμενικά αποδεκτές προδιαγραφές;
    3. Η δουλειά είναι ευλογία για αυτόν που θα τη βρει σε όποιο τόπο και να είναι. Η ανασφάλεια της απόλυσης για αυτόν που δεν κάνει σωστά την δουλειά του ήταν το μόνιμο άγχος του ιδιώτη εργαζόμενου και τις καλές εποχές. Καλωσορίσατε στην πραγματική ζωή.
    4. Τα σχολικά κτίρια και οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων είναι στην ευθύνη των Δήμων. Αλλά βλέπεις οι περισσότεροι από δαύτους τα χρήματα αυτά τα κάνουν μισθούς για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.
    5. Ο δάσκαλος που έχει όραμα και αγαπά την δουλειά του δεν χρειάζεται ούτε προγράμματα ούτε βιβλία τύπου Ρεπούσης. Η γνώση στη εποχή μας δίνεται γύρω μας απλόχερα από παντού αρκεί να καθοδηγεί σωστά.
    6. Τώρα σκέφτηκαν τις φτωχές οικογένειες και τα φροντιστήρια. Να ζητήσουν επιτακτικά την κατάργηση των πανελληνίων και οι εξετάσεις να γίνονται απευθείας από τις σχολές οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές μεθόδους επιλογής των αυριανών φοιτητών και όχι μόνο στείρες παπαγαλίστικες μεθόδους που δεν προάγουν τη γνώση. Ο συνδικαλιστικός τους φορέας να ζητά την παύση των καθηγητών που συλλαμβάνονται να διδάσκουν σε φροντιστήρια.
    7. Δεν πρέπει να είναι σκοπός της μέσης εκπαίδευσης η παραγωγή των αυριανών επιστημόνων ούτε όμως και των εργατών. Ο σκοπός της πρέπει να είναι η προαγωγή της γνώσης και η παίδευση των μαθητών στην διδασκαλία υψηλών ηθικών αξιών που θα τους καταστήσει μέλη μιας ευνομούμενης κοινωνίας.
    8. Το σημαντικότερο. Μα φυσικά θα πρέπει να ελέγχεστε κύριοι καθηγητές για την ποιότητα της δουλειάς που παράγεται και για το αν είστε ικανοί να διδάσκεται. Δυστυχώς αλλά στις τάξεις σας έχουν βρεθεί από παιδεραστές μέχρι σαδιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή