Έντεκα χρόνια πρωταθλητές οι έφηβοι παλαιστές των Άνω Λιοσίων

Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί στο βάθρο των πρωταθλητών, αλλά και η αποθέωση του προπονητή Νίκου Αποστόλου από τους αθλητές του
Επαληθεύτηκε και φέτος η απόλυτη κυριαρχία των Άνω Λιοσίων, στην κατηγορία των Εφήβων, με την κατάκτηση, από τον ΑΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη.
Κατά τα άλλα, διαφοροποιημένη μόνο στην κατάταξη των κοριτσιών, ήταν η λίστα των συλλόγων που πρώτευσαν στο εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής και νεανίδων, που φιλοξενήθηκε, το Σάββατο, 22 Μαρτίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» του Ιλίου. Ευπυρίδαι και Άγιος Γεώργιος Σερρών, όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος πήραν την πρωτιά σε ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα εφήβων αντίστοιχα, ενώ στα κορίτσια πρώτευσε ο Παλαιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας.
Στην ελληνορωμαϊκή, ο σύλλογος των Άνω Λιοσίων συγκέντρωσε 47 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας στην δεύτερη τον ΑΑΠ Δράμας (39β.) και στην τρίτη τον ΠΑΟΚ (36β.). Στην ελευθέρα, ο σύλλογος των Σερρών επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και με 30 βαθμούς στο σύνολο, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφήνοντας δεύτερο τον Άτλαντα Καλλιθέας (27β.) και τρίτο τον Πολυνίκη Ταύρου (22β.).
Στις νεάνιδες ο Παλαιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας συγκέντρωσε έξι βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας στην δεύτερη θέση η Άθλεση Ιλίου (4β.) και στην τρίτη τον Άτλαντα Καλλιθέας (4β.).
Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος, στο περιθώριο της τελετής έναρξης των αγώνων, τίμησε τους Θάνο Πατσέλο και Χρήστο Παππού για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα της πάλης, ενώ ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, πρόσφερε μια ποντιακή λίρα στον αντιδήμαρχο Ιλίου, Ιωάννη Γκιώνη, «χρωστούμενη» από την πρόσφατη κοπή της πίττας του Ηρακλή Περιστερίου! Στην ομιλία του ο κ. Θάνος αποκάλυψε την πρόθεση του Δήμου Ιλίου να διοργανώσει ένα διεθνές τουρνουά μέσα στην επόμενη χρονιά, ώστε η συνεργασία των δύο πλευρών να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική.
Τους απογευματινούς τελικούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιλίου, Ζενέτος Νικόλαος (κήρυξε και την έναρξη των αγώνων), οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λιώσης, Νίκη Βομπιράκη και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος καθώς και υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου, Θεόδωρος Δεύτος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου