ΟΧΙ λέει ο Ισίδωρος Λιόσης

Τούτες τις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε ως λαός , στενάζοντας ασφυκτικά κάτω από την σύγχρονη Γερμανική μπότα , αισθάνομαι την ανάγκη ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης να πάρω επίσημα θέση στο επικείμενο δημοψήφισμα ενάντια στην λιτότητα που επιβάλεται δια της βίας στο ΈΘΝΟΣ ΜΑΣ .
Δε θα μπορούσα να παραβλέψω ως άνθρωπος και ειδικά ως γνήσιος απόγονος Ελλήνων Ηρώων , το αναπόσπαστο δικαίωμα μου της Δημοκρατικής διαδικασίας και τάσσομαι υπέρ της αποφάσεως του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 .. Δεν μπορώ να παραβλέψω πως στο ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 γράφτηκε με ΟΛΟΧΡΥΣΑ γράμματα το όνομα του παππού μου στο Καλπάκι σε αναθηματική στήλη και μνημονεύεται ως σήμερα. 
.Ως γόνος λοιπόν της οικογενείας των Λιόσηδων , που με ολόχρυσα γράμματα έγραψαν το όνομα τους είτε προσφέροντας της υπηρεσίες τους στο Έθνος μας , είτε χύνοντας το αίμα τους , ΜΗ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΙΧΝΟΣ ΔΕΙΛΙΑΣ ΦΩΝΑΖΩ ΕΝ ΈΤΗ 2015 ΕΝΑ ΝΕΟ << ΟΧΙ >> …
ΟΧΙ λοιπόν, πέρα απο πολιτικές σκοπιμότητες χρώματα και σημαίες . Ναι στην Ευρώπη της Δημοκρατίας , της αλληλεγγύης των λαών . 
ΟΧΙ στην λιτότητα , στον εξαναγκασμό περιθωριοποίησης του ανθρώπου αλλά και στην παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας ... Με τιμή και σεβασμό προς την απόφαση της λαϊκής κυριαρχίας. 
Ισίδωρος Σταύρου Λιόσης συνθέτης στιχουργός 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου