Συνεχίζει την προσπάθεια για την Ίδρυση Ορθόδοξων Εκπαιδευτηρίων η Ιερή Μητρόπολη Ωρωπού και Φυλής- Αύριο στον Κολωνό η Γ' Συνάντηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H  Ιερά  Μητρόπολις Ωρωπού  & Φυλής, συναισθανόμενη τις ανάγκες και παρακινούμενη από την επιθυμία όλο και περισσότερων γονέων  για παροχή  Ελληνορθόδοξης Παιδείας και Χριστιανικής Αγωγής  στα παιδιά τους , αποφάσισε να προωθήσει το Εκπαιδευτικό Όραμά της και να προχωρήσει στη σταδιακή ίδρυση Εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων, στην περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής Αττικής, με σκοπό την προσφορά Παιδείας υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τα σύγχρονα Παιδαγωγικά και Εκπαι-δευτικά πρότυπα, αλλά κυρίως με άρωμα Ορθοδοξίας και Ελλάδας!
 Για τον σκοπό αυτό, και προκειμένου να προωθηθεί και στηριχθεί η σημαντική αυτή  προσπάθεια, δημιουργείται υπό την αιγίδα της ο «Σύλλογος Φίλων και Συμπαραστατών του Εκπαιδευτικού Ορά-ματος  της Ιεράς Μητροπόλεως Ωρωπού & Φυλής». Παράλληλα και υποστηρικτικά ως  προς την λειτουρ-γία του Συλλόγου Φίλων και Συμπαραστατών, ιδρύεται και ο «Ορθόδοξος Επιστημονικός Σύνδεσμος», με σκοπό αφ΄ενός την σοβαρή και υπεύθυνη κριτική παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα και αφ΄ετέρου την παροχή του αναγκαίου επιστημονικού υλικού, το οποίο θα διαμορφώσει ένα σύγχρονο σχολικό περι-βάλλον και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην Ελληνορθόδοξη Πολιτισμική μας Κληρονομιά.
Άμεσος και Ιερός Σκοπός του Συλλόγου, ο οποίος αποτελείται από πιστούς και  υπεύθυνους Ορθό-δοξους Έλληνες πολίτες, είναι να στηρίξει με κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο την όλη προσπάθεια ηθικά και οικονομικά ως προς την εξεύρεση χώρου, πόρων και εξοπλισμού.
Για τον λόγο αυτόν,  ο Σύλλογος, πρόκειται στο εγγύς μέλλον να διοργανώσει διάφορες ενημερωτικές Εκδηλώσεις, Συναυλίες, Προσκυνήματα και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή προωθητική ενέργεια θεωρηθεί ότι  συμβάλλει  οικονομικά ή ηθικά  και θα βοηθήσει στην μετουσίωση αυτού του Οράματος σε Έργο.
Ζητούμε λοιπόν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων όσων οραματίζονται και πιστεύουν σε μια Ελλάδα αναγεννημένη από τις στάχτες της κρίσης, την οποία διερχόμαστε, και  έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα αυτού του Εγχειρήματος.
Κάνουμε έκκληση σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση αυτού του Ιερού Οράματος, να εγγραφούν ως μέλη του Συλλόγου, ώστε ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας  να εργαστούμε με όποιο τρόπο και μέσα διαθέτει ο καθένας μας για την  υλοποίηση του.
Στις 31 Μαρτίου 2016, και ώρα 7:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Πατρών 12 Κολωνός), η 3η Σύσκεψη των Φίλων και Συμπαραστατών, με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση των Μελών του μέσα από το διάλογο,  για τις μέχρι τώρα  ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.
Καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν και οραματίζονται για τα παιδιά μας μια Παιδεία με τις Ελληνορθόδοξες Αξίες και Αρετές να συμμετάσχουν στη Σύσκεψη αυτήν και να συνεισφέρουν  με τις γνώσεις , απόψεις και εμπειρίες τους στην πραγματοποίηση του Ιερού αυτού Σκοπού!


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ:
τηλέφ: 6986519195, e-mails: agiografia.allilografia@gmail.com, ­  krufosxoleio@yahoo.gr, fatheomarko@gmail.com