Ένα like του Γιώργου Πραχαλιά...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Γελάω πάντα με τα like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί μου θυμίζουν τη γελοιογραφία του ΑΡΚΑ.


Όμως ένα like του Γιώργου Πραχαλιά άξιζε πολλά, γιατί με άγγιξε εκεί που πονάω: Στο γνήσιο ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων γι’ αυτά που αποκαλούμε αξίες..
Θα σας εξομολογηθώ μια προσωπική ιστορία και θα καταλάβετε το γιατί. 
Το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Γιώργος Πραχαλιάς μου τηλεφώνησε, ανήσυχος. «Φίλε η προτομή του Κολοκοτρώνη δεν είναι στο βάθρο της. Ξέρεις κάτι;» ρώτησε, χωρίς περιστροφές. 
Η ανησυχία δεν ήταν αδικαιολόγητη, γι’ αυτούς που ξέρουν. Τον καθησύχασα αμέσως. «Ο Δήμος σήκωσε όλα τα γλυπτά για συντήρηση και ασφαλή επανατοποθέτηση». «Ευχαριστώ πολύ», μου είπε πριν με καληνυχτίσει.
Κατανόησα την ανησυχία του γιατί έχει διαθέσει τη ζωή του στην υπηρεσία της ιστορικής μας κληρονομιάς. Παροιμιώδης είναι η ευαισθησία του για τον Κολοκοτρώνη.
Πέρασαν κοντά τέσσερις μήνες, μέχρι ο Δήμος να ανακοινώσει ότι τα γλυπτά επανατοποθετήθηκαν. Δευτερόλεπτα μετά την κοινοποίηση ήρθε ένα like από τον Πραχαλιά. Τόσο απλά.
Μερικοί άνθρωποι κάνουν πολλά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος. Αθόρυβος και ουσιαστικός, έχει επιλέξει να ασχολείται με αυτά που εμείς θυμόμαστε στη χάση και στη φέξη.
Κι επειδή πολλές φορές τα βάζουμε, εκ των υστέρων, με τις επιλογές μας, ας λάβουν υπόψη τους οι συντοπίτες του Αρκάδες, ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία.
Μη σας κουράσω με το βιογραφικό του. Σας είναι γνωστό, όπως και το ήθος του. Από εκεί και πέρα, ας κάνει ο καθένας, ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Αρκεί να μη λέει, μετά, ότι λείπουν από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων άνθρωποι με αξίες. Γιατί υπάρχουν. Απλά εμείς έχουμε παρωπίδες.
Θυμηθείτε λοιπόν το Γιώργο, όσοι ψηφίζετε το Κίνημα Αλλαγής και πατείστε like. Αλλ’ όχι στο facebook. Στην κάλπη…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου