«Μετασεισμική Ακολουθία» στις Αχαρνές από τους «Υπερφωτισμένους» Άνω Λιοσίων με την στήριξη του Δήμου Φυλής

Η θεατρική ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» συμμετέχει στις «Βραδιές Πολιτισμού» του Δήμου Αχαρνών και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει με δωρεάν είσοδο στο αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” τη βραβευμένη κωμωδία του συντοπίτη μας Γιάννη Γαλανόπουλου «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι». 
Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου και στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας αποσπώντας άριστες κριτικές. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας. Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου. 

Η «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την πρώτη του, για το «Φίδι Στον Κόρφο μου»). Η κωμωδία αυτή έρχεται τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» του Γιάννη Γαλανόπουλου που έκαναν περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Νίκη Πλαβούκου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Μουσικές: Γιάννης Γαλανόπουλος 
Κατασκευή Σκηνικών: Σωτήρης Ρόδης - Νίκος Τσάνε
Κοστούμια: Υπερφωτισμένοι 
Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας
Ήχοι: Νικολέττα Μαστροθανάση 
Στούντιο: S-lab Studio, Νέα Σμύρνη Φωνή στην εφορία: Ελπίδα Μηναδάκη
Φωνή δημοσιογράφου: Φωτεινή Σκανδάλη
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μανώλαρος 
Αφίσα - Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα 
Βιντεοσκόπηση: Jim Krass

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η κωμωδία ήταν ανέκαθεν λυτρωτική. Με μια σύγχρονη και άμεση κωμωδία συνεχίζουμε την πορεία των Υπερφωτισμένων, με σκοπό να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας και να αφήσετε πίσω σας, έστω για δύο ώρες, τις σκέψεις που σας προβληματίζουν. Μέσα από την ιστορία του έργου πιστεύουμε ότι ο κάθε θεατής θα κερδίσει πολλά, ανάλογα βέβαια με το πόσο πολύ θα αφεθεί στους ήρωές μας. Εξάλλου από αρχαιοτάτων χρόνων η επιρροή της κωμωδίας ήταν σημαντική και σε κοινωνικό επίπεδο. Το έργο που θα δείτε είναι διανθισμένο με πολλά τραγούδια που σίγουρα θα σας κάνουν να ταξιδέψετε μαζί μας σε στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, μιας και είμαι και ο συγγραφέας αυτής της νεοελληνικής κωμωδίας. Όλοι οι συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί, και ιδιαιτέρως οι ηθοποιοί, στάθηκαν αντάξιοι στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω έναν - έναν ξεχωριστά για αυτό το ταξίδι αλλά και για τον προορισμό που είναι αυτές οι παραστάσεις. Τέλος, εκ μέρους των Υπερφωτισμένων θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την σπουδαία ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου για την τιμή που μας έκανε με το να συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε αυτήν την παράσταση με τη φωνή της. 

Γιάννης Γαλανόπουλος

Υποχρεωτική κράτηση θέσεων στα τηλ: 2102478505 και 6936013476

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου