Σε ανθρωπιστική αποστολή στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας η συνδημότισσά μας Ρούλα Πατήλα

 






Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρκούνται στη φραστική καταδίκη του πολέμου. Που θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση εκείνων που υποφέρουν. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η συνδημότισσά μας Ρούλα Πατήλα, γνωστή από την κοινωνική και αθλητική της δραστηριότητα, αλλά και από τη θητείας της στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, τη δημοτική περίοδο 2011-2014.
Η Ρούλα βρίσκεται, από την περασμένη εβδομάδα, στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία, συμμετέχοντας σε ελληνική ανθρωπιστική αποστολή, που στοχεύει να βοηθήσει την επιβίωση των προσφύγων της εμπόλεμης Χώρας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινωνική Κουζίνα “ο άλλος άνθρωπος”, που, με αφετηρία τη θεομηνία στο Μάτι, προσφέρει δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Στην αποστολή της Ρουμανίας συμμετέχουν 60 άτομα, ανάμεσα στα οποία και η Ρούλα, αλλά υποστηρίζεται από εκατοντάδες άλλους. Είναι οι συνάνθρωποί μας που συνεισέφεραν, από το υστέρημά τους, για την αγορά των τροφίμων και την υποστήριξη της αποστολής. Το λεωφορείο των εξήντα εθελοντών συνοδευόταν από δύο φορτηγά με τρόφιμα, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής νέων ποσοτήτων.
Παρά τις δραματικές σκηνές που ξετυλίγονται, καθημερινά, μπροστά στα μάτια της ελληνικής αποστολής, δεν επικρατεί κατήφεια, αλλά ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Ετοιμάζουν και προσφέρουν φαγητό στον άμαχο πληθυσμό, μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και ελπίζουν σε κατάπαυση του πυρός. Μέχρι τότε, μένουν όρθιοι, με την ελληνική σημαία στο στήθος και το σταυρό στο λαιμό, όπως αναφέρει η Ρούλα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
“Ζούμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία και σας θέλω όλους δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι, με μια προσευχή με μια ευχή, να έρθει μια πιο ανθρώπινη μέρα. Αλληλεγγύη είναι να συμπαρασταθώ στον άλλον, να του σταθώ, να τον στηρίξω, να του δείξω ότι τον αγαπώ και ότι δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει ή τι πιστεύει αλλά ότι κι εκείνος όπως και εγώ είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ” τονίζει.
Προσευχόμαστε να τελειώσουν όλα και να σε έχουμε, σύντομα, κοντά μας, χαρούμενη και γελαστή όπως πάντα, Ρούλα. Ήδη μας λείπεις...




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου