Εντυπωσίασαν στο Πρωτάθλημα master Νοτίου Ελλάδος οι Γιώργος και Βασιλική Σαμπάνη

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ




Το παγωμένο Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου 2022, διεξήχθη στον Πειραιά, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών, το Χειμερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μaster Νοτίου Ελλάδος (αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη) από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).
Ο Κολυμβητικός Σύλλογος της πόλης μας «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» συμμετείχε με δύο αθλητές του, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα οι αρχιπροπονητές του συλλόγου, μη θέλοντας να διακόψουν την προετοιμασία των υπόλοιπων αθλητών, οι οποίοι προετοιμάζονται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, αποφάσισαν να εκπροσωπήσει το σύλλογο, η ναυαρχίδα των master, ο πάντα ετοιμοπόλεμος Σαμπάνης Γεώργιος και η Σαμπάνη Βασιλική. Άλλωστε είναι αρχή του συλλόγου η προσήλωση στην ποιότητα και στους υψηλούς στόχους και όχι η ποσότητα σε «εύκολους» στόχους χάριν εντυπωσιασμού.
Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την επιλογή των αρχιπροπονητών Ξεϊνη Ιωάννη και Λακιού Χριστόδουλου. Η Σαμπάνη Βασιλικη κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία της, σημειώνοντας και προσωπικό ρεκόρ. Οι μεγάλες όμως νίκες ήρθαν από το Γεώργιο Σαμπάνη, ο οποίος έκανε τα δύο στα δύο, με δύο χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα, 200μέτρα και 1.500 μέτρα ελεύθερο στη «σιδηρά» και σκληροπυρηνική κατηγορία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κούρσα των 200 μέτρων ελεύθερο έσπασε καρδιές αφού στα τελευταία 25 μέτρα τρεις αθλητές διεκδικούσαν την πρωτιά με το Σαμπάνη να επικρατεί με μόλις μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο! Δείγμα του σκληρού και επίμονου ανταγωνισμού. Επίσης η κούρσα των 1500 μέτρων του αθλητή του Άλμπατρος εντυπωσίασε και εξέπληξε όχι μόνο τους συναθλητές του αλλά ακόμα και τους κριτές του αγώνα οι οποίοι έκπληκτοι ρωτούσαν τον Σαμπάνη λεπτομέρειες για την ηλικία του, την προπόνησή του και τους προπονητές του, αφού ο χρόνος του ήταν συντριπτικά καλύτερος όλων των κατηγοριών της διοργάνωσης. Αναλογιζόμενοι δε ότι οι χρόνοι του αθλητή μας (γέννημα-θρέμμα Άνω Λιοσίων) είναι καλύτεροι των αντίστοιχων πρώτων στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είναι άτυπος πρωταθλητής Ελλάδας (Βορείου και Νοτίου) για τον Χειμώνα 21 – 22.
Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία του και σε πολλές ακόμα επιτυχίες. Βέβαια έχοντας ήδη κάνει το απόλυτο, αφού κατέχει πλέον το χρυσό στα 200μ, 400μ, 800μ, 1500μ ελεύθερο αναλογιζόμαστε τι μπορεί να κάνει ακόμα…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου