Μήνυμα της Αναπληρώτριας Δημάρχου Προνοιακής Πολιτικής Τζένης Μπάρα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία, ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας στις διεκδικήσεις των αναπήρων και των οικογενειών τους . Αυτή τη μέρα νιώθω την ανάγκη, για μια ακόμη φορά να δηλώσω την πραγματική μου συμπαράσταση στους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους. 

Ως Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής ζω καθημερινά από κοντά τον αγώνα, τον πόνο και τις υπεράνθρωπες υπερβάσεις που χρειάζεται να κάνουν καθημερινά οι γονείς των παιδιών με αναπηρία για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. 
 Καμαρώνω με συγκίνηση τα παιδιά -ήρωες- που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα της σιωπής και να διαπρέψουν στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της βιοπάλης. Εύχομαι για το καλό της κοινωνίας μας αυτά τα παιδιά να γίνουν περισσότερα. 

Στο Δήμο μας η Υπηρεσία Προνοιακής Πολιτικής εξυπηρετεί 1200 άτομα που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας,βαριάς αναπηρίας,νοητικής υστέρησης κτλ.). Καθημερινά ζούμε 1200 διαφορετικές ιστορίες κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης. 
Ήρθε η ώρα για πραγματικά ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Είναι η ώρα που πρέπει ως δημοκρατική πολιτεία και ως πολιτισμένη κοινωνία να δώσουμε στους ανάπηρους συμπολίτες μας την ποιότητα ζωής που δικαιούνται και τους αξίζει». 

Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος 
Προνοιακών Πολιτικών Δήμου Φυλής 
Τζένη Μπάρα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου