Με μοιρολόγια αποχαιρέτησε τον Πρόεδρο Βασίλη Στεφανουδάκη ο Σύλλογος Κρητών

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα στεφάνια της οικογένειάς του συνόδευσαν το Βασίλη Στεφανουδάκη 
στην τελευταία του κατοικία

Με κρητικά μοιρολόγια αποχαιρέτησε, μια ώρα μετά το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019, τον Πρόεδρο Βασίλη Στεφανουδάκη ο Σύλλογος Κρητών Φυλής. 
Με παραστάτες στο φερετρό του μέλη του Συλλόγου που φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες, ο Βασίλης στράφηκε, για τελευταία φορά, στο τέμπλο του Αη Γιώργη, ήρεμος και γαλήνιος. Έδωσε σε όλους χαμόγελο και αγάπη και του τα επέστρεψαν στο πολλαπλάσιο. 
Γύρω του απελπισμένοι συγγενείς και θλιμμένοι φίλοι δεν πίστευαν ότι έφυγε τόσο νωρίς από κοντά τους. Στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς του κι έχοντας μόλις απαλλαγεί από τη δουλειά στο Δήμο, που του έκλεβε ώρες από το Σύλλογο. 
Ο Χάρος βιάστηκε να βάλει φρένο στα όνειρά του. Σχεδίαζε να περάσει το σύλλογο σε άλλο επίπεδο. Να τον κάνει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Κρήτη και τη Φυλή, στις πολιτιστικές, εμπορικές και τουριστικές ανταλλαγές. Το είχε κουβεντιάσει με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και είχαν συμφωνήσει απόλυτα.
Ήθελε, ακόμα, να αφιερώσει χρόνο στα εγγόνια του που υπεραγαπούσε. Αλλά δεν πρόλαβε... 
Ο πατήρ Ιγνάτιος σήκωσε το βαρύ φορτίο του επικηδείου του. Πως να παρηγορήσει κανείς τους απαρηγόρητους συγγενείς και φίλους. Πως να ελαφρώσει την καρδιά τους; 
Στάθηκαν, εκατοντάδες, μπροστά στο φέρετρό του, μαρμαρωμένοι, ανίκανοι να συλλυπηθούν την οικογένειά του. Τι να τους πουν; 
Κι όταν το πήραν απόφαση, κίνησαν, με βαριά καρδιά, προς το νέο Κοιμητήριο, για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. 
Ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, εκπρόσωποι κρητικών σωματείων και πολιτιστικών φορέων από το Δήμο Φυλής κι απ’ όλη την Αττική.
Αμίλητοι, με τα κεφάλια κατεβασμένα. Η απώλεια ήταν πολύ μεγάλη. Για όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου